El tinent d’alcalde de Transparència, Jaume Asens, ha dit que la comissió ha de servir per esclarir si la gestió a BR en el mandat anterior va ser opaca i si es va actuar d’esquenes a l’Ajuntament. Carina Mejías (Cs) ha afirmat que “quan hi ha evidències clares d’irregularitats s’han de demanar responsabilitats polítiques”. Des de la CUP, María José Lecha ha explicat que espera que la comissió vagi més enllà del que investigarà la fiscalia.

El regidor Demòcrata Jordi Martí ha dit que la comissió “té la intenció de tacar la imatge de Xavier Trias i Antoni Vives”, però s’ha mostrat disposat que es puguin millorar “coses que no es van fer del tot bé”. Daniel Mòdol (PSC) ha dit que no es volen acusar persones o partits, sinó millorar les pràctiques de BR. Tant Jordi Coronas (ERC) com Xavier Mulleras (PP) han reclamat, sense èxit, que la comissió investigui més enllà del període 2011-2015.

En les compareixences d’aquesta primera sessió s’ha explicat l’informe que es va fer el 2015 i que ja apuntava suposades irregularitats a BR, així com l’auditoria posterior. A preguntes dels regidors, una de les compareixents ha explicat que BR no està fiscalitzada per la intervenció general de l’Ajuntament perquè el capital no és íntegrament municipal. En properes sessions, la comissió preveu demanar la compareixença d’Antoni Vives i altres càrrecs de BR en el mandat anterior.