ANNA MARIA SOLER "El viatge el teníem programat de feia molts mesos i patíem una miqueta pel fet de no poder votar. Vam estar indagant i ens van dir fins el dia 25 i vam dir que bé, perquè just arribem el 24." MARTÍ DE L'OM "El dia de la votació no vaig poder anar al meu poble, i això, aniré, aniré i vas allargant fins l'últim moment i al final o avui o se'ns passa l'arròs." JOSEP LLUÍS LALLOLA "El DNI que tenia havia caducat fa un any. Vaig demanar cita prèvia per fer la renovació. Malauradament vaig tenir un accident de trànsit divendres, vaig estar tot el cap de setmana a l'hospital, vaig sortir per poder anar a fer la gestió del DNI i el límit ja total doncs avui poder fer la`participació." JOSEP HERNÁNDEZ LLORIA "Vaig tindre un problema i vaig tindre que ingressar dos vegades, i ara doncs mira, em feia molt de greu de no venir eh!"

De moment el conseller de Presidència, Francesc Homs, ja ha avançat que sumant els participants del 9-N, el vot estranger i els votants que han anat a les delegacions habilitades a les quatre províncies catalanes, -a Barcelona el Palau Robert-, el nombre aproximat de participants serà  de 350.000 persones.

Al Palau Robert el número de votants abans de tancar-se les urnes és de 15.414. Aquest dimarts encara són molts els ciutadans que han volgut exercir el dret a participar. Alguns han arribat amb històries curioses. És el cas d’una parella que ha estat de viatge més de vint dies per Àfrica i que ha tornat amb el temps just per poder votar. “El viatge el teníem programat de feia molts mesos i patíem una miqueta pel fet de no poder votar. Vam estar indagant i ens van dir fins al dia 25 i vam dir que bé, perquè just arribem el 24”,  ha explicat Anna Maria Soler.

Altres històries eren difícils de creure, com la de Josep Lluís Lallola que tenia el carnet caducat i que just quan li van donar cita prèvia per fer la renovació va tenir un accident de trànsit. “He estat ingressat tot el cap de setmana i he sortit just per poder anar a fer la gestió del DNI i al límit poder participar avui”.