ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "Sobre el que vostès em demanen, jo no els puc informar de res més del que els estic explicant. Vostès tenen accés a tots els expedients. Nosaltres col·laborarem amb l'Oficina Antifrau en tot el que faci falta." CARMEN ANDRÉS, regidora del PSC "No és un retret al govern, és posar llum sobre una qüestió que està en dubte." EDUARDO BOLAÑOS, regidor del PP "Parece como si quisiera eludir su responsabilidad en ese tema. Parece, no digo que lo sea. Lo parece. Intente ser proactivo." JANET SANZ, regidora d'ICV-EUiA "Com pot ser que vostè avui no tingui res a dir. O és que no vol dir res? No vol dir res per alguna cosa, hi ha alguna intenció darrere d'això. Per tant és mantenir-se en el camp de l'opacitat absoluta." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Nosaltres el que li demanem és que, efectivament, es faci un seguiment acurat."

En una breu sessió extraordinària de la comissió, el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha llegit una carta que l’Oficina Antifrau va enviar al consistori el mes de juny en la qual el director de l’Oficina els informava d’una denúncia per una presumpta irregularitat en la concessió administrativa de la nova marina. Vives també ha llegit la resposta que li va trametre l’Ajuntament al juliol. “No els puc informar de res més del que els estic explicant”, ha dit el tinent d’alcalde, que ha recordat als grups que tenen accés a tots els expedients de l’operació. Vives ha assegurat que col·laborarà “en tot el que faci falta” amb l’Oficina Antifrau, i ha afirmat que no se’ls ha comunicat mai que hi hagi una investigació oberta sobre un presumpte blanqueig de capitals. El tinent d’alcalde no ha fet ús del segon torn d’intervenció, fet que ha irritat la resta de grups.

Des d’ICV-EUiA, la regidora Janet Sanz ha acusat Vives de “mantenir-se en l’opacitat absoluta”. “Com pot ser que vostè avui no tingui res a dir. O és que no vol dir res?”, ha etzibat Sanz, que creu que darrere la no-intervenció de Vives “hi ha alguna intenció”. El regidor del PP Eduardo Bolaños ha retret a Vives que la informació arribi als grups abans per la premsa que no pel govern i ha reclamat que s’informi de tot el que se sàpiga. “Intenti ser proactiu, senyor Vives”, ha sentenciat Bolaños al tinent d’alcalde. Des del PSC, Carmen Andrés ha instat el govern a “aclarir tota ombra de dubte”. “El nom de Barcelona no pot quedar en dubte”, ha dit la regidora. El president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), Jordi Portabella, ha recordat que el seu grup no ha votat mai a favor de la nova marina del Port Vell i ha insistit en la necessitat d’aportar “tota la informació de temes importants com ho és aquest”.

En una entrevista a Barcelona Televisió fa una setmana, Vives es va mostrar “molt tranquil” per com s’havia procedit en l’adjudicació de la marina del Port Vell i va recordar que l’adjudicació es va fer durant l’època del govern socialista. Vives va remarcar que es tracta de procediments “fets durant molts anys” i que estan “absolutament taxats”.