De les denúncies que el 9-N es van presentar als jutjats, algunes es van admetre a tràmit i d'altres es van arxivar. 11 dies després, la Fiscalia de Barcelona ha dit que recorreran contra l'arxivament i demanaran que es reobrin totes. Ho han confirmat fonts jurídiques, que asseguren que d'aquesta manera s'aplicarà el mateix criteri en tots els casos. Segons les mateixes fonts, a la província de Barcelona es van presentar una trentena de denúncies i la fiscalia creu que hi podria haver delicte. És per aquest motiu que demanen que s'investiguin. Malgrat aquesta petició, contrària a la que va expressar la Fiscalia Superior de Catalunya, la fiscal en cap de Barcelona ha negat en una roda de premsa que estiguin prenent partit. En aquest sentit, ha assegurat que no s'han desmarcat de la posició de la Fiscaila Superior catalana perquè no els correspon fer-ne valoracions, segons ha dit, ni a ella ni als 389 fiscals catalans. ANA MAGALDI, fiscal en cap de Barcelona "No nos corresponde en absoluto apoyar o criticar las posiciones adoptadas por la Fiscalia Superior de Cataluña dentro del marco de sus competencias." Ho ha dit en una roda de premsa controvertida en què s'ha limitat a llegir un comunicat i no ha acceptat preguntes dels periodistes. La fiscal ha parlat només en castellà i ha dit que ho feia per cortesia als mitjans estatals que hi havia a la sala.

La Fiscalia de Barcelona ha anunciat que recorrerà contra l’arxivament d’algunes de les querelles que es van presentar contra el procés participatiu del 9-N, aquelles que els jutges no van admetre a tràmit. D’aquesta manera, segons fonts jurídiques, s’aplicarà el mateix criteri en tots els casos, que s’hauran d’investigar. Les mateixes fonts apunten que entre el 8 i el 9 de novembre es van formalitzar a la província de Barcelona una trentena de denúncies, de les quals algunes es van admetre a tràmit i d’altres no.

Malgrat que aquesta intenció contradiu el parer de la Fiscalia Superior de Catalunya, que no veu hi indicis de delicte, la fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, ha remarcat que no s’estan posicionant en contra d’aquesta institució. Assegura no li correspon ni a ella ni als prop de 390 fiscals que treballen a la província valorar l’opinió de la Fiscalia Superior de Catalunya. En aquest sentit, ha negat que hi hagi una “actitud insurreccional” generalitzada per part dels fiscals catalans.

Magaldi ho ha dit en una roda de premsa controvertida, en què s’ha limitat a llegir un comunicat i no ha acceptat preguntes dels periodistes. La fiscal ha parlat només en castellà argumentant que ho feia per “cortesia” als mitjans estatals i que estava utilitzant “una de les dues llengües cooficials”.