cotxes F1 circuit montmeló
Foto: Circuit de Barcelona-Catalunya

El Grup Municipal de Barcelona en Comú presentarà en comissió aquest abril una proposició per demanar la retirada de l’espectacle per promocionar la Fórmula 1 al passeig de Gràcia. Els comuns consideren que la ciutadania ja té prou coneixement de la cursa de F1 i que “no cal promocionar-lo, menys encara a un espai de la ciutat que ja es troba massificat pel turisme“, ha explicat la portaveu del grup, Janet Sanz.

BComú també demana que l’Ajuntament retiri el seu suport i finançament: “Barcelona no necessita exhibicions de cotxes, el que necessita són polítiques valentes per reduir la calor, la contaminació i el soroll; propostes dirigides a combatre l’emergència climàtica”. Sanz ha afegit que “necessitem un govern municipal que prioritzi polítiques que posin en el centre la vida el que el sentit comú demana al segle XXI”.

La FAVB també s’ha mostrat contrària a l’exhibició

Aquest dijous passat la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) també es va mostrar contrària al “road show” del passeig de Gràcia. L’entitat la va qualificar d’“iniciativa deplorable” i afegia que una ciutat com Barcelona, “amb uns índexs de contaminació atmosfèrica i acústica elevats, no ha de donar suport a una activitat que promou un dels grans causants d’aquestes problemàtiques: el cotxe“.