Pascal ha assegurat que la candidatura unitària aposta per la llibertat, que inclogui consellers empresonats, i ha apel·lat a una “generositat extraordinària”, tant interna com externa del PDeCAT. La coordinadora general ha afirmat que “a alguns les urnes els fan por” i per això ha demanat desbordar les urnes en les eleccions del 21-D per, ha dit, “dignitat col·lectiva”.

Pascal ha afegit que “Espanya practica el dret de conquesta” i, per això, ha dit, “el paper que tenim nosaltres en els dos propers mesos és fonamental”. Marta Pascal també ha fet palès que el programa electoral “no ha de ser gaire rebuscat” perquè “tothom vegi què anem a buscar”. Ha assegurat que el programa exigirà amnistia per als presos polítics i la recuperació de les institucions catalanes.

Al Consell Nacional del PDeCAT d’aquest diumenge s’hi han vist cadires buides i llaços grocs per fer palès la no presència tant dels consellers del PDeCAT que estan empresonats com del president Puigdemont, que es troba a Brussel·les.