El PSC ha activat la maquinària electoral de cara a les eleccions del 21 de desembre. Aquest dissabte debaten els eixos del programa electoral del 21-D. Uns comicis que afronten apel·lant a un “canvi de rumb” en la política catalana per superar una legislatura que, diuen, ha estat un “desastre absolut” i ha dividit al país. El seu primer secretari, Miquel Iceta, ha fet una crida a construir una majoria alternativa per superar l’independentisme i ha allargat la mà a l’esquerra i el centre. En aquest sentit, ha demanat el vot per als “socialistes de pedra picada però també per als qui no ens han votat mai”

“Volem oferir una alternativa a la dicotomia estèril entre immobilisme i independentisme. Volem restituir la centralitat de la política i amb ella la via del diàleg, la negociació i el pacte com una única via per trobar una solució acordada.”

En la compareixença, Iceta ha remarcat que el PSC ha de recuperar la millor tradició del catalanisme polític i que ara cal passar “de la rauxa al seny i estendre ponts i diàleg” per superar la situació actual. Iceta ha carregat contra els qui “ens han portat a la  DUI i al 155”.