A diferència del que passava des del mandat anterior, el Consell d’Administració de B:SM reprodueix ara la mateixa correlació de forces que el plenari municipal. Això vol dir que CiU hi ha perdut la majoria de què disposava fins ara i s’hi ha quedat en minoria. Tot i que el govern en manté la presidència amb la tinenta d’alcalde Sònia Recasens, del consell n’han sortit dos gerents municipals i el regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes. La marxa d’aquests tres consellers de CiU s’ha fet en compliment de la proposició del PSC que es va aprovar en l’últim ple per forçar canvis a B:SM. El govern hi manté els tinents d’alcalde Joaquim Forn i Maite Fandos, i els gerents Constantí Serrallonga i Ignasi Armengol.

Els socialistes han doblat la representació al Consell d’Administració de B:SM, amb quatre consellers (Gabriel Colomé, David Escudé, Guillem Espriu i Montse Sánchez). El PP hi ha sumat un nou membre (Xavier Mulleras, Miriam Casanova i Óscar Martínez), ICV-EUiA també (Joaquim Mestre i Isabel Ribas), mentre que Unitat per Barcelona hi ha mantingut el mateix representant (Climent Molins). L’oposició té ara 10 dels 15 membres del Consell (fins ara en tenia sis), amb la qual cosa pot sumar majoria i desbancar el govern a l’hora de prendre decisions.

De moment, aquest dimecres PSC i PP han posat sobre la taula discrepàncies amb l’acord de patrocini del Bicing, que el govern va adjudicar quan tenia majoria a B:SM, una operació que va aixecar el rebuig de tots els grups, tot i que per diversos motius. Els populars volen ara que se’n revisi l’adjudicació amb una auditoria de procediment i el PSC demana una auditoria sobre la concessió que es va fer. ICV-EUiA, a més, ha demanat tenir accés als contractes del futur Bicing elèctric, entre altres assumptes.