ORIOL AMORÓS, candidat a les primàries d'ERC "Jo vull donar exemple i vull comprometre'm-hi tant com el que més. I, per tant, crec que aquell que resulti escollit cap de llista per ERC per liderar el canvi cap a les persones lliures i la capital de la nostra independència no té res millor a fer que dedicar-s'hi plenament. I per dedicar-m'hi plenament, el 31 de juliol entregaré l'acta de diputat si sóc escollit alcaldable."

L’aspirant republicà ha explicat aquest dimarts que preveu deixar l’escó que ocupa al Parlament el proper 31 de juliol si finalment guanya les primàries. “Aquell que resulti escollit cap de llista per ERC no té res millor a fer que dedicar-s’hi plenament”, ha dit Oriol Amorós, que creu que la decisió serveix per “donar exemple i comprometre’m”.

L’anunci posa pressió a l’adversari a les primàries, Alfred Bosch, que quan va confirmar la candidatura va dir que volia esgotar la legislatura al Congrés dels Diputats, on és, precisament, diputat. Amorós, però, ha dit que la renúncia a l’escó “és un missatge que em llenço a mi mateix com a signe de compromís”.

En unes altres primàries a l’alcaldia, les del PSC, també hi va haver una baixa al Parlament. Aleshores va ser Jaume Collboni, avui alcaldable socialista, qui va renunciar a l’escó. A diferència d’Amorós, Collboni va oficialitzar la sortida del Parlament a l’inici de la campanya i sense esperar el resultat de les primàries.