L’Ajuntament va comprar aquest octubre l’edifici del carrer de Sant Ramon per 1.093.000 € amb l’objectiu de rehabilitar-ho. Es tracta d’una superfície de 1.115 m2 amb 12 habitatgesdos locals. Durant aquests 10 anys que duri la concessió el lloguer serà a preu de mercat. El consistori també es farà càrrec de les obres de restauració de l’edifici, que duraran més d’un any.

La regidora del PSC Sara Jaurrieta ha celebrat aquest pas per mantenir el Bar Marsella i ha recordat que “no ha estat un camí fàcil”, ja que el govern ha anat a remolc del PSC, el partit que va presentar la proposta. Jaurrieta ha destacat que és important que la ciutat hagi guanyat la conservació d’un establiment emblemàtic, important per “mantenir el dinamisme de l’entorn”. El president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), Jordi Portabella, ha dit que l’operació del Bar Marsella ha significat la compravenda de tot l’edifici, un esforç important en què la part patrimonial ha fet una bona causa.

En la mateixa comissió, el consistori també ha acordat renovar el lloguer de la històrica Cereria Subirà, un establiment situat a la baixada de la Llibreteria que data de 1761 i el futur del qual perillava.

A instàncies del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona, s’ha acordat també estudiar mesures de suport a la resta de comerços emblemàtics per evitar-ne el tancament.