El pla de treball per a 2014, que s’ha presentat aquest dimecres a la Comissió de Presidència i Règim Interior, proposa “mantenir l’aposta per la cooperació al desenvolupament”. D’aquesta manera es confia que les entitats podran seguir desenvolupant projectes de cooperació a l’Àfrica subsahariana, la Mediterrània i l’Amèrica Llatina.

També s’ha decidit obrir una línia de treball amb accions que promouen els drets del col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals) a ciutats on Barcelona coopera, especialment del continent africà i de l’Amèrica Llatina. En aquest àmbit es treballarà de forma coordinada amb la regidora de Dona i Drets Civils i amb el Consell Municipal de Gais, Lesbianes, Homes i Dones Transsexuals.

Una altra de les tasques previstes per a aquest any és la de projectes vinculats amb l’educació per al desenvolupament entre ONG i centres educatius de primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i universitats. La intenció és realitzar projectes que reforcin les capacitats productives a la Mediterrània i l’Àfrica subsahariana, amb un enfocament especial per promoure l’equitat entre homes i dones.

D’altra banda, s’ha acordat arribar al 0,7% dels ingressos propis del consistori, que es destinaran a la cooperació de 2015, tal com marca el Pla director de cooperació al desenvolupament, solidaritat i pau 2013-2016. Concretament, s’hi destinaran set milions d’euros. Aquesta quantitat de diners suposa un 0,62% de la previsió d’ingressos propis de l’Ajuntament.

Jordi Martí, regidor de Presidència i Territori, ha assegurat que “Barcelona mantindrà la cooperació al desenvolupament com una política pública prioritària, sense descuidar en cap cas les necessitats socials de la ciutat”. També ha defensat que la capital catalana “és avui un actor internacional de primera línia”.