La reunió amb la regidora de Nou Barris i la gerent del districte ha estat un dels actes a l'agenda d'un matí que Ada Colau ha arrencat personant-se en un desnonament sense presència de les càmeres que finalment s'ha suspès. Avui n'hi havia nou de previstos al districte, dels quals en quatre ja estava confirmada la suspensió per la intervenció dels serveis socials i en els altres cinc no. L'alcaldessa ha anat a un d'aquests casos, a la Trinitat Nova, amb una família amb dos menors i que tenia les maletes a punt per deixar el pis. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Jo he trucat ràpidament a Bankia, m'han confirmat la suspensió. En aquell moment han arribat els Mossos d'Esquadra, ells també han trucat a jutjats i els han confirmat la suspensió. I, per tant, la família s'ha quedat de moment a l'habitatge i ara treballarem perquè hi hagi una situació més estable." Colau ha explicat que en breu reunirà la mesa de prevenció dels desnonaments, en què hi ha representades entitats financeres, el món judicial i treballadors municipals. L'alcaldessa vol revisar i millorar els protocols d'actuació i coordinació i s'ha compromès a dotar de més recursos humans els serveis del districte. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "On clarament cal un suport extra tant a serveis socials com a habitatge, com en la tasca que cal de coordinació de tots aquests sectors per donar resposta a aquesta situació d'emergència habitacional perquè parlem d'una situació d'emergència habitacional." Per fer front als desnonaments, Colau pretén també ampliar el parc públic d'habitatge de lloguer social. Per això aposta primer per la mediació amb entitats financeres que tinguin pisos buits, propietaris que els vulguin posar a lloguer i, en última instància, la construcció de nous habitatges.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha començat el seu primer dia feiner assistint a un dels nou desnonaments previstos per aquest dilluns a Nou Barris. D’aquests, vuit han estat ajornats, tal com ha explicat Colau en una piulada a Twitter.

 

“Evidentment, aquesta actuació ha estat d’emergència en el primer dia del mandat”, ha dit l’antiga portaveu de la PAH, que ha remarcat que el més idoni no és que els regidors hagin de desplaçar-se per aturar desnonaments “un a un”.  Colau ha donat alguns detalls del desnonament on ha intervingut. Era una família amb fills de dos i set anys que s’ha trobat a dos quarts de nou del matí “angoixada i amb les maletes a la porta de l’edifici”, perquè no havien rebut la notificació que s’havia suspès. L’alcaldessa ha explicat que un contacte a Bankia li ha confirmat que el llançament quedava suspès.

La nova alcaldessa ha agraït “la feina de trinxera” dels treballadors i educadors dels serveis socials, que han estat els encarregats de dur els nens a l’escola. Colau creu que el govern municipal “ha de treballar per assolir solucions estructurals i estables, revisant els protocols que no estan funcionant prou bé, reforçant recursos municipals d’atenció a aquesta situació d’emergència habitacional”, ha dit.

CiU diu que els desnonaments van ser aturats per Trias

El Grup Municipal de CiU ha assegurat en un comunicat que “tots els desnonaments previstos per a aquesta setmana a Nou Barris han estat aturats a instàncies del govern de Xavier Trias”. El regidor convergent Joaquim Forn ha assegurat que “no s’ha aturat res perquè ja estava aturat” i ha afirmat que “és un tema prou important que juga amb persones molt vulnerables i, per tant, el que no es pot permetre és fer demagògia ni populisme barat.”

La regidora de Nou Barris, Janet Sanz, ha reaccionat a Twitter desmentint CiU.