Convergència i Unió va escollir per primera vegada la plaça de Catalunya per a l’inici de la campanya. Aquesta vegada, més que mai, serà a Barcelona i a l’àrea metropolitana on tindrà lloc la batalla entre els dos partits grans. CiU es presenta com a garantia de canvi, la opció de l’entusiasme capaç de tirar endavant malgrat els vents bufin de cara. D’aquí l’eslògan: “Una Catalunya millor”.

I això ho tenen molt clar els pesos pesants del partit, que durant l’acte no es van cansar de demanar calma als 3.000 simpatitzants que van assistir al míting i que, amb les enquestes a la mà, ja veuen Artur Mas a la Generalitat.

El PSC va començar la campanya amb voluntat de transmetre il·lusió i optimisme. El candidat, José Montilla, va presentar ahir a la nit cinc compromisos amb els ciutadans davant d’un miler de persones. La defensa de l’Estatut, no tolerar un referèndum independentista i no pactar amb el PP són tres d’aquests manaments. Per complir-los, va demanar confiança als electors per obtenir una majoria sòlida.

Amb l’eslògan “Garantia de progrés”, Montilla va dir que un govern d’esquerres i progressista només és possible amb el PSC. Pel candidat, CiU representa retallades socials i riscos per a Catalunya.

Pel Partit Popular, en canvi, les prioritats són donar solucions a la crisi i frenar l’atur. Segons la candidata, Alícia Sánchez-Camacho, el PP és l’únic partit que pot fer-ho, a més de ser alternativa al tripartit i al nacionalisme de CiU.

A l’aposta pel bilingüisme, els populars hi afegeixen la defensa de la unitat d’Espanya.

Esquerra Republicana vol guanyar al PP la batalla per continuar sent la tercera força al Parlament. Per això, el candidat, Joan Puigcercós, va presentar ahir a Reus la seva tàctica: demanar el vot per a un referèndum per la independència.

Esquerra vol comptar amb gent valenta, com diu el seu eslògan, per fer un pas endavant cap a l’autodeterminació.

El candidat d’Iniciativa i Esquerra Unida, Joan Herrera, ha fet una crida als votants indecisos d’esquerres perquè no es quedin a casa, que de l’apatia passin a l’acció i votin per frenar la dreta.

Iniciativa va arrencar la campanya a Lleida, perquè és on va treure un escó a les darreres autonòmiques. Lluitaran per mantenir-lo i ampliar els vots de la formació més enllà de l’àrea metropolitana.

Ciutadans va engegar la campanya al Palau de la Música, perquè simbolitza el millor i el pitjor de Catalunya.