(ACN) Les obres de construcció del nou Balcó Gastronòmic del Port Olímpic han començat amb l’enderroc de les antigues estructures al moll de Gregal, que ocupaven restaurants emblemàtics com La Barca del Salamanca, la Fonda del Port Olímpic, la Taberna Gallega o el Cangrejo Loco. També aniran a terra altres elements que fins ara han caracteritzat la fisonomia d’aquesta àrea del Port Olímpic, com els blocs d’escales i les pèrgoles sota les quals s’ubicaven les terrasses dels restaurants.

Els treballs de desmuntatge al moll de Gregal es faran compatibles amb l’activitat del Centre Municipal de Vela, que es començarà a reformar aquesta primavera, i s’allargaran fins a mitjans d’estiu. Tot seguit, començaran les obres de construcció dels nous espais de restauració. Seran 11 restaurants i tres botigues gastronòmiques que es disposaran al llarg d’un modern i accessible passeig fins a la vora del Mediterrani, segons ha recordat el consistori barceloní. El moll incorporarà tres blocs verticals on s’ubicaran escales i ascensors que reforçaran l’accessibilitat i la comunicació entre els diferents àmbits del Port.

Actualment, ja estan adjudicades el 80 % de les propostes gastronòmiques que conformaran la nova oferta culinària del Balcó Gastronòmic i es treballa per completar la resta, segons l’Ajuntament de Barcelona. El Balcó Gastronòmic està previst que obri les portes durant l’estiu del 2024.

Un mirador de 500 metres al dic de recer 

Al dic de recer, l’avenç dels treballs també és clar. Les feines ja permeten copsar l’espai que ocuparan els 28 locals per a activitat empresarial i els 70 pallols –petits magatzems per al material de les embarcacions– que s’ubicaran sota el dic. A més, s’avança en la nova urbanització, tant a la cota Port com a la cota ciutat.

El resultat més notori d’aquesta intervenció serà un ampli mirador de 500 metres de longitud, que oferirà una vista privilegiada sobre el litoral barceloní. Incorporarà, a més, dues escales que comunicaran l’àmbit del passeig amb els molls situats al nivell inferior i que també s’estan renovant. La finalització de la reforma completa del dic de recer es produirà el primer trimestre del 2024.