Roses vermelles a la galeria gòtica. L'endemà de reunir-se amb el nou líder del PSC, l'alcalde ha reiterat avui l'oferta de col·laboració en grans temes de ciutat, tot i que ha admès des de BTV que el clima preelectoral pel 2015 no ho farà fàcil. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "La meva voluntat és intentar entendre'm amb tothom, i la mà estesa la tindrà sempre el PSC si el que volen és entendre's amb nosaltres." JAUME COLLBONI, alcaldable del PSC "Les aproximacions que calgui fer en el futur ja es veuran. És evident que partim de punts de vista diferents, de model de Barcelona que són diferents, però això no és incompatible amb el diàleg." Primera diada de Collboni com a cara municipal del PSC. L'alcaldable ha comprat un llibre al marit de Carmen Andrés, rival a les primàries. La propera reunió serà amb Iniciativa, tot i que encara sense data. Ricard Gomà ja ha deixat clar que no variarà d'estratègia malgrat el canvi de cares. RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Li expressarem a Jaume Collboni, com ja ho hem fet públicament, que la nostra prioritat avui a Barcelona és una confluència del nostre espai polític amb els moviments socials." El procés sobiranista ha irromput en la visió que Esquerra ha fet de la diada, vinculant l'esperit de Sant Jordi amb el dret a decidir. A l'altre extrem, el PP ha volgut separar el dia d'avui del procés sobiranista, amb una crida al civisme. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Sentiments i cultura: la rosa i el llibre. És a dir, la millor Barcelona i la millor Catalunya que tots volem compartir." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Avui és un missatge potent cap al govern central: poden dir no tantes vegades com vulguin que al final serà sí." Sant Jordi d'estrena per alguns líders i qui sap si potser l'últim per a d'altres que no tenen assegurada encara la continuïtat. En tot cas, la diada d'avui haurà estat menys polititzada del que s'espera que ho sigui l'any que ve, amb tots els candidats ja confirmats i a les portes de les eleccions municipals.

En una entrevista a BTV, l’alcalde ha valorat la reunió de dimarts amb Collboni i ha reiterat la mà estesa amb el nou líder dels socialistes a l’Ajuntament. Malgrat tot, Trias ha admès que el clima preelectoral per a 2015 “no ajuda”. “La mà estesa la tindrà sempre el PSC si el que volen és entendre’s amb nosaltres”, ha declarat l’alcalde. “Les aproximacions que calgui fer en el futur ja es veuran”, ha dit Jaume Collboni en el seu primer Sant Jordi com a cara visible municipal del PSC. L’alcaldable ha remarcat que la reunió amb Trias s’emmarca en la “normalitat i la correcció institucional” entre el govern i el primer partit de l’oposició.

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha dit que també té la intenció de trobar-se amb Collboni els propers dies però que encara no hi ha data fixada. Gomà ha defensat “la confluència política amb moviments socials” com a prioritat de la coalició. El líder d’Iniciativa ha definit Sant Jordi com una diada ciutadana amb elements de cohesió social i alhora de reivindicació.

El procés sobiranista ha irromput també en aquest Sant Jordi amb Esquerra i, de retruc, amb la valoració de la jornada que n’ha fet el PP. Alberto Fernández Díaz (PP) ha demanat “posar l’accent en allò que ens uneix: sentiments i cultura, la millor Barcelona i la millor Catalunya que tots volem compartir”. A l’altre extrem, Jordi Portabella, d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), ha vinculat l’esperit de Sant Jordi amb el “clam” pel dret a decidir i ha llançat un missatge al Govern espanyol: “Poden dir ‘no’ tantes vegades com vulguin que al final serà ‘sí’.”