pis bunquer zona franca droga

Els Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona, ha localitzat i desmantellat quatre pisos búnquer a la Zona Franca que funcionaven com a punts de venda de droga i han detingut les 12 persones que els regentaven. Els immobles funcionaven les 24 hores i estaven situats a prop d’una plaça. Tenien les portes blindades amb planxes d’acer, amb doble i triple porta d’accés i amb les finestres bloquejades per impedir que s’hi pogués entrar. Els quatre pisos també tenien instal·lats sistemes de videovigilància.

Els arrestats tenen entre 30 i 60 anys i se’ls atribueixen els delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. La investigació es va dur a terme en quatre fases centrades a obtenir indicis per acreditar el tràfic de drogues —sobretot de cocaïna— als diferents pisos. Un cop obtinguts, es van anar fent, successivament, entrades i perquisicions als diferents immobles els dies 12, 17 i 20 de juliol i el 9 d’agost.

pis bunquer zona franca droga

Pisos amb forges crematòries

Un dels elements més cridaners d’aquests pisos eren les mesures de seguretat de què disposaven, amb l’objectiu d’impedir l’accés a persones susceptibles de voler robar droga i també de tenir marge d’actuació en cas d’intervenció policial: en aquest cas, preveien desfer-se de la droga i els diners incinerant-los en forges crematòries.

La venda de cocaïna es feina tant a clients del barri com també d’altres punts de Barcelona i l’àrea metropolitana.

Quatre entrades a Sants-Montjuïc i una a Sant Martí

El balanç dels operatius va ser de 12 detinguts i cinc entrades i perquisicions: quatre al districte de Sants-Montjuïc i una a Sant Martí, on es van poder intervenir prop de 2.000 €, cocaïna, haixix, crack, estris de pesatge i quatre forges per fondre metall des d’on es desfeien de la droga i els diners.

pis bunquer zona franca droga