El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha reaccionat a l’acord anunciat per ERC i Junts per Catalunya després de mesos de negociacions. Collboni creu que es repetirà una “fórmula de govern que no va funcionar en el seu moment” i que “ha de demostrat en aquestes negociacions que difícilment té viabilitat”. El líder socialista a Barcelona creu que amb l’acord es “reedita la història d’un fracàs conegut”.

Tot i això, el primer tinent d’alcalde veu positiu que es formi govern i es desbloquegi la situació. Ha afegit que des del punt de vista institucional “sempre es bo que hi hagi algú a l’altra banda de la plaça de Sant Jaume per parlar dels problemes dels barcelonins”. El primer tinent d’alcalde s’ha referit concretament a qüestions relacionades amb Serveis Socials, Educació, Salut, que “són competència de la Generalitat”.

Els comuns, també molestos per l’acord

També des del govern municipal, diversos regidors de Barcelona en Comú han reaccionat a l’acord ERC-Junts. “Un altre govern era possible”, ha apuntat el titular de Presidència, Jordi Martí, que ha recriminat “falta de valentia” al PSC i Esquerra. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha piulat que “torna un govern de dretes”, i veu en l’entesa a la Generalitat “una ocasió perduda”. També a Twitter, el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha dubtat que el nou govern avanci en polítiques socials.