ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Tenim com un dels principals mandats no oblidar mai qui som, d'on venim i per què som aquí. Precisament perquè tenim aquest mandat de no oblidar qui som, no podem deixar de trepitjar el carrer." AURORA RIBERA "Vull veure si el seu comportament avui que és alcaldessa és el mateix que era abans." CARMEN LEÓN "Me gustaría que como ha hecho ella que vengan al barrio porque tener una alcaldesa allí a la plaza Sant Jaume no tiene mucha gracia."

En arribar a l’acte, convocat des de Barcelona en Comú, els veïns s’han apropat a l’alcaldessa, sobretot, per saludar-la, abraçar-la i fer-se fotos amb ella. Però també per exposar-li les seves preocupacions i demandes. Com el tancament de l’Escola Bressol Pere Calafell per manca d’inscripcions i de finançament. O la situació personal d’un noi, en Damien, que recull signatures de suport després de ser acomiadat del portal de reserves de viatges eDreams. Colau i Montaner han intentat donar resposta a tots ells en els discursos que han fet tot seguit des de l’escenari. També hi han obert un torn de paraules, així que l’acte ha esdevingut una assemblea oberta a la participació de tots els veïns.

Aquesta és una de les primeres trobades de la nova alcaldessa amb els veïns dels barris. Barcelona en Comú ha anunciat que s’aniran repetint, sobretot els caps de setmana. “Tenim aquest mandat de no oblidar qui som, no podem deixar de trepitjar el carrer”, ha proclamat Colau. A més, ha aprofitat per fer balanç de les primeres tres setmanes de mandat. Ha explicat que s’estan fent diverses reformes i que, per al seu govern, la transparència serà clau.