Colau ha explicat al seu blog personal la trobada amb el president de CaixaBank, Isidre Fainé, una reunió que l’alcaldessa ha definit com a “cordial”. Colau diu que va demanar a Fainé que aturi els desnonaments pendents i que s’impliqui en l’ampliació del parc d’habitatges de lloguer social de la ciutat. Segons el text de Colau, el responsable de La Caixa es va comprometre a estudiar les propostes i enviarà un representant a la Comissió Mixta de Prevenció de Desnonaments, que es reunirà aquest dimarts per primera vegada a l’Ajuntament.

A la trobada hi també van acudir el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i el  responsable de l’Obra Social de CaixaBank, Jaume Giró. Ha detallat que Fainé “va portar el pes de la conversa” i es va  mostrar disposat a col·laborar en temes socials, tot i que va rebutjar regular la dació en pagament i va apostar per abordar cas a  cas. L’alcaldessa ha destacat que el banc és dels que més facilitats  ofereix a l’hora de permetre la dació en pagament i el lloguer  social, tot i que ha assegurat que no és suficient i ha demanat  revisar-ne els protocols.

Com a anècdotes, ha explicat que es van trobar al despatx principal de l’Alcaldia, van beure cafè i aigua, van intercanviar els  números de telèfon i Fainé li va recomanar la lectura de ‘La revolució de la tendresa’, del papa Francesc. A més, ha assenyalat com “el més desconcertant de tot” que abans  de començar la reunió Fainé preguntés a Pisarello –d’origen  argentí– si sabia parlar català.

Després d’aquesta trobada, Colau ha avançat que aquest dilluns es reunirà amb representants de Bankia i dimecres, amb  Anticipa-Blackstone, unes trobades que l’Ajuntament considera una  primera ronda de contactes.

De la trobada n’ha parlat a BTV el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello.