El Consell Comarcal de la Cerdanya ha escrit una carta, signada pel president d’aquesta institució i alcalde d’Alp, Ramon Moliner, així com els responsables d’associacions d’empresaris, restauradors i hostalers de la comarca, en què demanen poder dialogar amb Ada Colau sobre la renúncia a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern de 2026. Subratllen que el projecte anava “més enllà” del municipi barceloní i que era “un projecte de país“.

També mostren “estupor” per una renúncia “precipitada i unilateral”, adoptada “aparentment sense conèixer o haver debatut en profunditat” la proposta de la candidatura. “Si haguessin sabut no només la feina i esforç bolcat per tots els implicats a arrencar i intentar encarrilar aquesta iniciativa, sinó també les expectatives i il·lusions de tots els sectors involucrats, molt probablement haurien reflexionat abans de prendre la seva determinació”, afegeix la missiva.

El Consell Comarcal de la Cerdanya precisa que “aquesta iniciativa, compartida per la ciutat de Barcelona i els Pirineus, havia de ser una oportunitat no només de desenvolupament de l’esport a tots els nivells, sinó també i sobretot una possibilitat de creixement, de treball, de millora del nivell i qualitat de vida” dels ciutadans.

La candidatura convé sens dubte als Pirineus, però també és un valor afegit per a la ciutat que presideix. És un acostament entre dues realitats diferents, però a la vegada complementàries, que tenien amb la proposta una ocasió excel·lent d’enriquir i cohesionar el territori que representen“, afegeixen.

Per finalitzar la carta, tant el president del Consell Comarcal com els de les associacions d’empresaris, restauradors i hostalers, manifesten el seu desconeixement sobre “fins a quin punt la decisió és inapel·lable”, però reclamen diàleg “i un estudi rigorós de totes les premisses abans de rebutjar l’oportunitat d’aconseguir un llegat únic i en comú”.