Pisarello ha defensat el nomenament dels comissionats d’Economia, Comerç, Salut i Cultura, de qui ha dit que són “gent professionalment molt qualificada”. Respecte a les queixes per la tardança en els nomenaments, el segon d’Ada Colau ha dit que els nomenaments han trigat perquè calia avaluar la competència tècnica, que el perfil sigui de confiança política i que gaudeixi d’un cert consens en la candidatura de Barcelona en Comú. Pisarello ha dit que el nomenament del comissionat d’Esports “podria ser imminent”.

Sobre els nomenaments del company d’Ada Colau, Adrià Alemany, i el de la seva parella, Vanesa Valiño, Pisarello ha dit que no es pot demanar a Barcelona en Comú “que prescindeixi de la seva millor gent”. Ha defensat la incorporació d’Alemany a la formació com a economista de reconegut prestigi que passarà a cobrar molt menys que en la seva feina anterior.

De Valiño ha dit que fa 10 anys que treballa en el camp de l’habitatge i és una professional de reconeguda competència que ha treballat en àmbits nacional i internacional. Ha volgut diferenciar els dos nomenaments. El segon, “com a conseqüència d’una decisió del regidor d’Habitatge”, i ha dit que el salari que el que percebrà serà molt inferior al de qualsevol tècnic a l’Ajuntament.

Governs sota la lupa

Pisarello ha dit que el que passa a Barcelona també succeeix en altres governs nascuts de plataformes ciutadanes, com Saragossa o Madrid. El tinent d’alcalde creu que no és cert que tots els que fan política “acaben reproduint els mateixos vicis” i defensa el codi ètic de BComú, que incorpora l’eliminació dels sous com a privilegis, retre comptes a la ciutadania, la limitació de mandats o la no-relació amb les entitats bancàries. “El que no pot ser és que traslladem a l’opinió pública que totes les organitzacions polítiques són els mateix.”