Disgust del sector comercial de Barcelona. El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, titlla de falta de sensibilitat que hores d'ara no hi hagi cap responsable del nou ajuntament que es dediqui al comerç, el consum i els mercats. Recorda que aquest és un pilar bàsic de la ciutat que, diu, té molts problemes i inquietuds. I per això demanen un interlocutor directe. MIQUEL ÀNGEL FRAILE, Confederació de Comerç de Catalunya "Pero ja. Necessitem un interlocutor directe ja. El sector del comerç és el primer sector econòmic de la ciutat de Barcelona per ocupació iper PIB, i no té sentit que erncara no sapiguem amb qui hem de parlar." Això per poder conèixer de primera mà les intencions del govern d'Ada Colau. Sobretot al voltant de qüestions sensibles com ara els horaris comercials. Ho ha reclamat, precisament un dia festiu en què part dels comerciants del centre han decidit obrir portes, en contra de la normativa catalana i emparant-se en l'espanyola, aprofitant la pugna que mantenen totes dues administracions pels horaris comercials. També quan falten pocs dies per començar el mes de juliol, per tant, perquè els comerços de les zones turístiques puguin obrir tots els diumenges fins a les sis de la tarda. MIQUEL ÀNGEL FRAILE, Confederació de Comerç de Catalunya "No és de rebut que per la premsa ens hem d'assabentar que l'alcaldessa està analitzant el tema dels horaris d'estiu. Precisament això és una de les qüestions que són molt sensibles i s'ha de parlar amb tots els sectors. No és de rebut que per la premsa ens haguem d'assabentar de la política de tolerància cap al top manta assenyalant que és un problema social. És clar que és un problema social. Ja ho sabem, Però la Guàrdia Urbana ha d'actuar." De fet, apunten els venedors ambulants com un dels punts calents a debatre, ja que segons el sector, fa unes setmanes que n'hi ha més a causa d'un efecte crida sobre una suposada major permissivitat.

El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, critica que l’alcaldessa, Ada Colau, s’hagi reunit amb veïns i diferents sectors de la ciutat i no pas amb ells. Recorda que “el comerç és el primer sector econòmic de Barcelona per ocupació i per PIB, i no té sentit que encara no sapiguem amb qui hem de parlar”. Segons Fraile, a més, “no és de rebut que per la premsa ens hem d’assabentar que l’alcaldessa està analitzant el tema dels horaris d’estiu. Precisament això és una de les qüestions que són molt sensibles i s’ha de parlar amb tots els sectors”. I també ha apuntat que “tampoc no és de rebut que per la premsa ens hàgim d’assabentar de la política de tolerància cap al ‘top manta’ assenyalant que és un problema social. És clar que és un problema social. Ja ho sabem, però la Guàrdia Urbana ha d’actuar”.

Els horaris comercials i el tractament de la venda ambulant són dos dels punts calents a debatre. A partir del mes de juliol i fins a mitjan setembre els establiments de 17 barris considerats turístics podran obrir els diumenges fins a les 18 h. Aquesta mesura genera divisió d’opinions entre els comerciants que creuen que no s’ha d’obrir els diumenges, i els que voldrien tenir la botiga oberta fins més enllà de les 18 h. Pel que fa a la venda ambulant, Fraile assegura que “els manters tenen molt clar que no són perseguits per la Guàrdia Urbana. Hi ha un efecte reclam i a partir d’aquí ens trobem amb una indefensió del sector comercial i dels consumidors”.