La nota d’Ada Colau, que ha rebut més de 38.000 “m’agrada” a Facebook, explica que el seu marit és un economista amb molta qualificació i experiència que, ara que a Barcelona en Comú es multipliquen les tasques a dur a terme, deixa la seva feina a l’empresa privada (la Fundació FC Barcelona) per treballar amb remuneració menor com a responsable de relacions polítiques i institucionals del partit. L’alcaldessa també deixa clar que no l’ha fitxat ella, sinó la coordinadora de Barcelona en Comú. Per tot això, Colau lamenta titulars com “Ada Colau contracta el seu marit” que s’han escrit els darrers dies en determinats mitjans i els titlla de “difamacions” que afecten, en aquest cas, “éssers estimats”.

També aquest diumenge, Barcelona en Comú ha emès un comunicat “amb la intenció de resoldre dubtes” sobre el nomenament de gerents i càrrecs directius de l’Ajuntament, sobre la designació d’assessors i càrrecs de confiança i sobre el nomenament de personal de la formació. Sobre els gerents, la formació assenyala que s’han escollint prioritzant “la vessant més tècnica del càrrec” mentre que, pel que fa als assessors i càrrecs de confiança, ha anunciat que la propera setmana es facilitarà informació més detallada i un apartat web per consultar els nomenaments.

Finalment, sobre el personal de la formació, confirmen la contractació d’Adrià Alemany com responsable de Relacions Institucionals i Polítiques i de Cristina Mañas com a Coordinadora de Comunicació de Barcelona en Comú. En aquest cas, la formació assenyala que “en cap cas les relacions personals han sigut un punt a tenir en compte” sinó que “s’han valorat els currículums, les trajectòries professionals i la implicació en el projecte”. A més, s’afegeix que “ningu mai ha estat en un lloc o un altre per ser ‘parent de’, ni algú deixarà d’estar-hi per ser-ho”.