La ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño, ha defensat el compromís del Govern espanyol en funcions d’extradir l’expresident català Carles Puigdemont per eliminar la “desigualtat de tracte” respecte als presos. D’aquesta manera, ha justificat l’anunci de Pedro Sánchez (PSOE) durant el debat electoral, quan es va comprometre a “fer tornar a Espanya” Puigdemont. Ha explicat que mentre que hi ha persones que han estat sentenciades després de passar per un procediment penal, d’altres “no s’han sotmès a l’aplicació de l’estat de dret del país”.

En una atenció als mitjans des de la seu del PSC, Calviño ha assegurat que a Espanya hi ha separació de poders i que les decisions que competeixin als governs seran preses pels executius, però que les que competeixin als jutges les assumiran les autoritats judicials.

El judici del procés, “escrupolós” i “exemplar”

Calviño ha sostingut que els presos han passat per un procés judicial “escrupolós i respectuós” de l’estat de dret, que ha estat “exemplar” i que ha tingut transparència, amb retransmissions en directe.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]