La líder dels comuns a Barcelona i exalcaldessa de la ciutat, Ada Colau, no es posa data per deixar l’Ajuntament. Una setmana després que Xavier Trias (TriasxBCN) posposés abandonar el consistori fins a l’any vinent, Colau ha dit en una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, que ella no té cap data al cap, sinó que la seva continuïtat a l’Ajuntament va vinculada a aconseguir un acord de govern entre els comuns i l’executiu de l’alcalde socialista, Jaume Collboni, juntament amb ERC.

No tinc cap data perquè tinc un objectiu: fer un govern d’esquerres. La ciutat el necessita, és el que va sortir de les eleccions”
Ada Colau, presidenta del Grup Municipal de BComú

Tot i criticar l’acció de Collboni durant els primers mesos com a alcalde, Colau ha recordat que “el compromís va ser investir Collboni per fer un govern d’esquerres” i, per això, ha insistit que durant els propers mesos vol “acompanyar” el grup municipal per aconseguir-ho. Això sí, en cas que es forgi tal acord, Colau ha admès que “valorarem la nova etapa i el meu paper”. Més enllà d’això, l’exalcaldessa ha descartat tenir al cap ser ministra o cap altre càrrec polític: “No m’ho he plantejat”, ha sentenciat.