Ada Colau ha participat en el debat organitzat per la FAVB sobre l’estat de la ciutat, que s’ha acabat convertint en un cara a cara entre els veïns i l’alcaldessa. Els representants de les associacions veïnals han qüestionat Colau sobre una quarantena de temes que afecten els barris, però bona part de les respostes de l’alcaldessa han anat en la mateixa direcció.

Colau s’ha escudat en la manca de govern de la Generalitat (destituït amb l’aplicació de l’article 155 l’octubre passat) davant d’algunes demandes dels veïns. Per exemple, ha lamentat que “malauradament ara tenim el govern suspès” per allargar l’L4 del metro fins a La Sagrera. Però l’alcaldessa també ha advertit que el paper de l’oposició paralitza projectes de ciutat, com allargar el cobriment de la ronda de Dalt.

Colau demana defensar la multiconsulta

A banda de participar en el debat de la FAVB, l’alcaldessa també ha intervingut a l’inici de l’assemblea de l’entitat. Ha demanat que les associacions de veïns “surtin a defensar” la multiconsulta davant l’“ofensiva judicial” d’agents privats que —diu— estan treballant perquè no se celebri.

La multiconsulta s’ha de celebrar abans de l’estiu i aquest abril el ple de l’Ajuntament acordarà les preguntes que hi haurà. De les tres propostes ciutadanes, una ha caigut per un error administratiu (relativa a la creació d’habitatge públic a la ronda de Sant Pau) i aquesta setmana el govern municipal ha plantejat dues qüestions més: els usos d’un solar al carrer del Rec Comtal i per l’habitatge públic al 22@. 

Ada Colau també ha parlat de la unió dels tramvies per la Diagonal, una proposta que s’havia de votar en el ple del març però que va decidir suspendre per la situació política. Ha assegurat que el govern municipal ha fet tot el que ha pogut perquè el projecte tiri endavant i que ara està en mans de la resta de forces polítiques fer el pas perquè s’aprovi.