La Confederació d’Associacions veïnals de Catalunya (CONFAVC) ha proposat als grups municipals “un acord de mínims” per salvar la connexió del tramvia per la Diagonal. El projecte es debatrà dimarts vinent al plenari i, si no hi ha cap canvi d’última hora, no prosperarà. El president de la CONFAVC, Jordi Giró, ha dit que no volen donar per mort el tramvia i planteja als grups partidaris de la connexió que es posicionin a favor del traçat per la Diagonal, sense entrar en el model de gestió, principal motiu de discrepància.

Amb aquesta proposta d’acord, que s’ha fet arribar a BComú, ERC, PSC i el regidor no adscrit, Jordi Giró ha assegurat que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) podria tirar endavant els tràmits que fan falta per impulsar l’obra, com és donar llum verda definitiva a l’estudi informatiu. “No volem matar un tema -el tramvia- que políticament no se sap desenvolupar”, ha exclamat.

Giró ha dit que respecta les posicions de tots els grups però els ha animat a “rebobinar” per construir un acord centrat només en el traçat per la Diagonal. El president de l’entitat veïnal ha afirmat que el protocol del tramvia que el govern d’Ada Colau vol portar al plenari, i que ja es va rebutjar en comissió, “parla de tot”, també del model de gestió, que és el que separa ERC de l’acord. Per Giró, després de l’acord de mínims de la CONFAVC, els grups podrien treballar en la resta de qüestions com ara la gestió del tramvia.

Fonts d’ERC han agraït les aportacions de la CONFAVC però recorden que els republicans ja van fixar la seva posició en contra del protocol per portar el Trambesòs de Glòries a Verdaguer. El debat, previst per al plenari del 23 de març, es va posposar al 10 d’abril després que l’alcaldessa, Ada Colau, suspengués la sessió per la situació política.