L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha pronunciat públicament per primera vegada sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat, des que Aena va presentar la proposta per allargar la tercera pista. Colau ha criticat que Aena hagi plantejat el debat en forma d’ultimàtum: “En un mes has de decidir ampliació sí o no amb el model que porta Aena. Doncs miri, no”, ha reblat l’alcaldessa. I ha afegit: “L’aeroport l’hem de decidir entre tots”.

De fet, des d’una conferència sobre l’eix mediterrani (juntament amb l’alcalde de València, Joan Ribó), Colau ha defensat una aposta clara per les inversions en el corredor mediterrani i en les connexions ferroviàries. En aquest sentit, l’alcaldessa ha titllat d’“escàndol” que hi hagi connexió aèria entre ciutats tan properes com Barcelona i València: “No hi hauria d’haver ni un avió entre les dues ciutats, és un escàndol que sigui més pràctic anar-hi en avió que en tren”.

Tot i ser la primera intervenció d’Ada Colau en el debat recent sobre l’ampliació de l’aeroport, no és cap novetat l’opinió dels comuns en aquesta qüestió. En la darrera Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, els dos socis del govern municipal (comuns i socialistes) van evidenciar posicions totalment confrontades: les tinentes d’alcalde Janet Sanz (BComú) i Laia Bonet (PSC) van protagonitzar una batalla dialèctica. Els socialistes són partidaris de no bloquejar la proposta d’Aena i d’aconseguir un pacte institucional per tirar-la endavant.