Una altra topada entre Barcelona en Comú i el PSC, socis de govern a l’Ajuntament, per l’ampliació de l’aeroport que ha plantejat Aena. L’escenari ha estat aquest dimecres la Comissió d’Economia i els responsables, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), i el regidor de Presidència, Jordi Martí (BComú). Collboni ha obert foc admetent que els dos socis de govern no tenen la mateixa posició, però ha dit que l’opinió de l’Ajuntament de Barcelona sobre aquest tema no és determinant perquè és un assumpte que depèn de la Generalitat.

Demano que no diguem d’entrada que no
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde (PSC)

En el seu discurs, el líder socialista ha demanat als socis de govern estudiar la proposta que ha fet Aena perquè l’aeroport estigui més connectat amb una inversió de 1.700 M € que vindran de les taxes que pagaran les aerolínies. “Demano que no diguem d’entrada que no, estudiem el pla i que la Unió Europea digui si l’impacte mediambiental és compatible amb la legislació o no”, ha implorat Collboni en un missatge directe als comuns. “Demano que ens donem una oportunitat de futur”, ha sentenciat.

La nostra aposta és per la qualitat, no la quantitat
Jordi Martí, regidor de Presidència (BComú)

Al seu torn, Jordi Martí ha dit que BComú està a favor d’un aeroport competitiu i amb més connexions internacionals, però ha dit que la solució no és apostar per la quantitat sinó per la qualitat. Martí ha posat en dubte que la UE accepti el pla d’Aena quan encara no s’ha compensat l’ampliació del delta del Llobregat. El regidor de Presidència ha reiterat la necessitat de substituir vols curts pel tren per deixar “slots” lliures per a rutes internacionals i invertir en la nova terminal satèl·lit.

Des de Junts, que ha demanat la compareixença del govern municipal sobre el tema, Ferran Mascarell ha recriminat a Collboni que l’Ajuntament no tingui una posició clara sobre l’ampliació de l’aeroport i ho fiï tot a la Generalitat. També Miquel Puig (ERC) ha demanat una posició de l’Ajuntament i ha admès que entre fer créixer l’aeroport i la sostenibilitat “sempre hi haurà conflicte”. La resta de grups (Cs, PP i Barcelona pel Canvi) s’han mostrat obertament partidaris de l’ampliació de l’aeroport i han criticat la falta d’acord en el govern municipal.