L’Ajuntament ha començat a tancar aquest dilluns els porxos laterals de la Biblioteca Joan Miró per evitar la degradació d’aquest espai i que se’n continuï fent un mal ús. L’actuació es farà majoritàriament amb xapa d’acer perforada, per deixar passar la llum i estiguin ventilats, tot i que una petita part serà un mur opac. Així, els porxos quedaran protegits i podran utilitzar-se també com a sortida d’emergència. Es preveu tenir enllestides les obres en un parell de mesos.

L’objectiu: evitar la degradació a l’entorn de la biblioteca

Aquests porxos no eren accessibles quan el llac estava ple d’aigua, però des que es va haver de buidar per filtracions han estat un focus de brutícia i incivisme, i algunes persones hi pernoctaven. Els veïns i usuaris d’aquest entorn asseguren que no és un espai segur per als infants, que s’hi poden fer mal, i el mal estat del llac fa un efecte crida a l’incivisme. La directora de la Biblioteca, Núria Perarnau, confia que s’hi pugui fer un tancament més definitiu per poder fer ús d’aquests porxos durant tot l’any. Per millorar l’aspecte del conjunt, també s’està fent un reforç de neteja de l’entorn, en el marc del pla Cuidem.

Segons ha explicat el regidor Pau Gonzàlez, s’està redactant un projecte que inclou tot el parc perquè aquesta actuació més global es pugui executar el mandat vinent.

Primer pas per una reforma integral del parc

L’Ajuntament ha iniciat un debat amb el veïnat i les entitats usuàries del parc així com amb la biblioteca per definir un pla director del Parc Joan Miró, i acordar altres millores que cal fer en els propers anys. D’aquí en sortirà un projecte definitiu per als entorns de la biblioteca, que respectin les necessitats de l’equipament, garanteixin el silenci i permetin guanyar nous espais.

Al juny, el districte ja va presentar el projecte d’arranjament dels entorns de la biblioteca en la zona més oriental del parc.

Una de les actuacions que s’està treballant és la incorporació de nou arbrat i la instal·lació de pèrgoles per guanyar zones d’ombra i també mobiliari urbà i una làmina d’aigua per recuperar l’efecte del llac quan era ple. Una proposta que segons el districte caldrà consensuar amb les entitats usuàries.

Projecte de la zona de jocs d’aigua

Aquesta intervenció vol millorar la connexió del parc amb el nou eix verd de Consell de Cent.