La presidenta del Grup Municipal de Cs, Luz Guilarte, ha demanat al govern municipal que suspengui temporalment la recollida porta a porta de Sant Andreu: “Veient que la gent està desconcertada i enfadada, s’ha de paralitzar d’immediat”. Guilarte ho ha dit des de la plaça d’Orfila, després de visitar el barri amb alguns veïns i constatar que “hi ha carrers plens de brutícia i de bosses sense recollir“.

Per això, la líder de la formació taronja a l’Ajuntament de Barcelona ha instat el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni a suspendre immediatament la recollida porta a porta —estrenada dues setmanes enrere— per poder fer “una campanya informativa potent” i implantar un equip d’agents cívics, abans d’introduir de nou la recollida porta a porta. Ara bé, Guilarte ha defensat que es converteixi en un sistema mixt que també mantingui els contenidors tradicionals: “L’objectiu és que no hi hagi escombraries pel carrer, ni males olors ni més plagues”.

ERC i Junts també protesten

A banda de Ciutadans, els grups municipals d’ERC i Junts també han expressat el seu malestar per la implantació de la recollida porta a porta a Sant Andreu. Max Zañartu (ERC) va assegurar la setmana passada que “no s’ha triat el millor moment per implantar” el porta a porta, tot i que els republicans són partidaris del sistema: “Han faltat flexibilitat, empatia i bona pedagogia del govern municipal“. De la seva banda, Neus Munté (Junts) també va demanar crear un espai de diàleg amb veïns i comerciants per escoltar-ne les queixes perquè “no es pot implantar un canvi com aquest sense tenir en compte les dificultats” que pot generar.