ADA COLAU alcaldessa de Barcelona "És inacceptable que s'intenti polititzar amb una provocació que a més suposa una altra cosa molt greu que és la vulneració d'un dret tan fonamental com és el dret a la llibertat d'expressió i a la llibertat política." XAVIER TRIAS president del Grup Municipal de CiU "No pot ser que en ple segle XXI hi hagi la censura, és una cosa vergonyosa, lamentable, i espero que això es corregeixi." CARINA MEJÍAS presidenta del Grup Municipal de C's "El que volem és que això no es polititzi i que per tant si es fan servir símbols siguin aquells que representen a tots i reconeguts oficialment." ALFRED BOSCH president del Grup Municipal d'ERC "La sensació és que ens trobem davant d'un govern eminentment injust que prohibeix la lliure expressió i el que són les necessitats més bàsiques dels ciutadans."

El text de CiU reclama que, a més de mostrar l’oposició a la prohibició, es condemni “l’intent sistemàtic del govern de l’Estat de vincular el moviment independentista amb ideologies de caire feixista o violent”. També consideren que cal denunciar “aquest i qualsevol altre atac a la llibertat d’expressió pacífica de la ciutadania”. CiU proposa que es demani a la Delegació del Govern espanyol a Madrid que s’ho repensi i aixequi la prohibició, “en defensa de la democràcia i les llibertats”. El president del grup municipal convergent, Xavier Trias, ha afegit que “no pot ser que en ple segle XXI hi hagi la censura, és una cosa vergonyosa, lamentable, i espero que això es corregeixi”.

En el mateix sentit, l’alcaldessa Ada Colau ha afirmat que, amb aquesta decisió, es vulnera “un dret fonamental com és el dret a la llibertat d’expressió i a la llibertat política”. Colau, ja va anunciar dimecres que no assistirà al partit al Vicente Calderón si es manté el veto a les estelades i va demanar al Govern espanyol que rectifiqui. Des d’ERC, Alfred Bosch considera que “la sensació és que ens trobem davant d’un govern eminentment injust que prohibeix la lliure expressió i el que són les necessitats més bàsiques dels ciutadans.”

La presidenta del grup municipal de Ciutadans, Carina Mejías ha afirmat que “el que volem és que un partit de futbol no es polititzi, i que per tant, si es fan servir símbols siguin aquells que representen a tots i reconeguts oficialment.

Alberto Fernández Díaz, contrari a la prohibició

Alberto Fernández Díaz, president del Grup Municipal del PP, ha expressat la seva opinió contrària a la prohibició de dur estelades a la final de la Copa del Rei per part del govern de Mariano Rajoy. Fernández, però, ha reclamat que no s’oculti la bandera d’Espanya a Catalunya i ha demanat llibertat d’expressió en tots els casos.