Sala plena avui de treballadors del metro per sentir les explicacions de Mercedes Vidal. Per la presidenta de TMB, s'estan fent passos endavant en la negociació del conveni i ha retret a l'oposició que hagi forçat la seva compareixença. MERCEDES VIDAL, regidora de Mobilitat i presidenta de TMB "Potser la voluntat no és tan fiscalitzar i fer que arribi aquest acord, sinó fer-lo més difícil encara polititzant el conflicte." Des de l'oposició han acusat Vidal de manca de transparència i d'incomplir el que ja havien pactat amb els treballadors. "Per què una vegada passat el Mobile, l'Ajuntament incompleix tots aquests compromisos? És que si no hi ha interessos de multinacionals ja no val la pena executar aquests compromisos." "Demanem voluntat de diàleg i fermesa en la presa de decisions. No calia convocar una comissió extraordinària" "Les seves reivindicacions semblen raonables i negociables. Per tant no entenem que no s'hagi arribat a un acord." "Es pot arribar amb demagògia al poder, però després s'ha de governar i gestionar correctament aquest poder" "No som els grups de l'oposició els que hem polititzat això, sinó realment és la poca traça que ha tingut el govern en aquesta qüestió." Només el PSC ha tancat files amb el govern municipal. "Encara que els grups diguin que no, només es tracta d'una politització que no sabem en què pot afavorir." Al final, els treballadors han fet palès el malestar amb les explicacions que ha donat Vidal. ÓSCAR SÁNCHEZ, portaveu del comitè de metro de TMB "Potser el 80 o el 90 per cent de les manifestacions que ha fet objectivament són mentides." "En paral•lel al debat polític, les negociacions entre treballadors i direcció de TMB continuen encallades. I si la mediació de Treball no dóna fruits els pròxims dies, tornarà a haver-hi vaga de metro, durant quatre dies consecutius, del 30 de maig al 2 de juny. Us ho ha explicat des de l'Ajuntament Francis Manzano."

Vidal ha reconegut que la “situació és molt complexa” però ha reiterat la voluntat de diàleg del govern. Una voluntat, ha afegit, que no implica polititzar un conflicte que s’ha de resoldre en la mesa de negociació.

No hem vingut aquí per fer-nos cap foto, hem vingut aquí a governar amb responsabilitat“, ha dit. “Això té conseqüències i no és fàcil, però estem compromesos per arribar a una solució”. En aquest sentit, Vidal ha demanat “coresponsabilitat” a la resta de grups polítics, recordant-los que “això no és una negociació puntual”.

Una crida que ha entomat Daniel Mòdol, del PSC. Tancant files amb l’executiu de Barcelona en Comú, el regidor socialista ha lamentat la “politització” que creu que han fet la resta de grups de l’oposició i “que no sabem en què pot afavorir en la resolució del conflicte“.

La resta de formacions, però, consideren que si el conflicte laboral s’ha polititzat és per la mala gestió que n’està fent el govern municipal. Santiago Alonso, de Ciutadans, ha parlat de “molt poca traça en la negociació”, mentre que el republicà Jordi Coronas ha apuntat que “per negociar amb treballadors fa falta aptitud i actitud, i la segona tenim clar que no ha sigut positiva”.

Per la seva banda, el portaveu de CiU, Joaquim Forn, ha remarcat que no polititzar-ho “no justifica la falta d’informació per part del govern”, i Xavier Mulleras, del PP, ha lamentat “una manca de transparència que ha generat desconfiança entre els treballadors i entre els barcelonins”.

També molt crítica, la presidenta del Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha, ha citat unes paraules d’Ada Colau per demanar a la mateixa alcaldessa i a la regidora de Mobilitat que es rentin la boca “abans de tornar a parlar de vagues i lluites obreres”.

La comissió extraordinària de Mobilitat l’han seguit, com a públic, diversos treballadors de TMB, que han desplegat una pancarta acusant el govern de la seva situació de precarietat laboral. Els treballadors mantenen les aturades convocades del 30 de maig al 2 de juny.