Els militants del PSC han avalat aquesta tarda en una consulta el preacord de govern amb Barcelona en Comú. Hi han participat un miler dels 2.600 militants censats, i gairebé 9 de cada 10 han optat pel "sí". El líder socialista, Jaume Collboni, ha votat aquesta tarda a l'agrupació d'Horta-Guinardó i ho ha fet obertament pel "sí". Malgrat admetre dubtes en el procés de negociació, Collboni ha defensat el preacord perquè ha dit que només pactant amb qui va guanyar les eleccions es poden resoldre problemes. JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "Hi ha companys que diuen: tenim dubtes. Jo també els he tingut, sobre el que havíem de fer. No me n'amago, jo també els he tingut, però nosaltres tenim una obligació amb la ciutat. També entre els militants que votaven aquesta tarda hi havia opinions de tot tipus sobre el preacord. "Mmm... 'pasapalabra'". "Ahora aunque no estén gobernando también tienen que apoyar los que estan gobernando." "Serà difícil però si hi posen voluntat jo crec que pot anar bé." Amb el "sí" del PSC al pacte, ara només queda el validin les bases de Barcelona en Comú. La consulta telemàtica de la formació que lidera Ada Colau no s'acabarà fins demà, dijous, al vespre.

Dels 2.659 militants del PSC i la JSC que podien votar, finalment hi han dit la seva 1.016 persones. El 89 % ha donat suport a la proposta d’acord de govern amb Barcelona en Comú, un total de 900 vots. Hi ha votat en contra un 10,6 % (108 vots). Hi ha hagut vuit vots en blanc i nuls. El líder socialista, Jaume Collboni, ha votat aquest dimecres al vespre a l’agrupació del PSC d’Horta-Guinardó, i ho ha fet obertament pel. En una assemblea extraordinària posterior amb militants, Collboni ha defensat de nou el preacord tot i admetre “dubtes” en el procés de negociació amb Barcelona en Comú.

El preacord de govern entre Barcelona en Comú i el PSC el van presentar divendres l’alcaldessa, Ada Colau, i el líder socialista, Jaume Collboni, al Col·legi de Periodistes. El pacte inclou cedir al PSC la segona tinència d’alcaldia amb les àrees d’Empresa, Cultura i Innovació, així com les regidories de Comerç i Mercats, Infància, Joventut i Gent Gran, i la nova àrea d’Arquitectura. A més, si el pacte es valida, el PSC assumirà el control dels districtes de Sarrià – Sant Gervasi, l’Eixample i Sant Andreu. Les bases de Barcelona en Comú voten també aquest preacord de forma electrònica fins a aquest dijous a la nit.