CARLES PUIGDEMONT, president de la Generalitat "Davant aquest fet greu que atemptat al dret de llibertat d'expressió no puc participar de la final, no hi penso anar fins que no es respecti el dret d'expressió dels aficionats del Barça que vulguessin anar amb una bandera legal i democràtica".

Com a resposta a la prohibició, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat que no assistirà a la final de la Copa del Rei. En una roda de premsa, Puigdemont ha afirmat que la mesura li sembla “una greu vulneració del dret d’expressió de milers de catalans”. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha sumat a través de Twitter al gest del president i assegura que si no es retira la prohibició no anirà al Vicente Calderón.

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha anat més enllà i ha suggerit a través de Twitter que el Barça no jugui el partit com a mostra de protesta.

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’associació de juristes Drets i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes han emès un comunicat conjunt de rebuig en què exigeixen que es respecti el dret a exhibir estelades. Les entitats critiquen que s’hagi canviat de criteri tenint en compte que en les dues últimes finals, els aficionats van poder onejar estelades amb llibertat. Per això, l’entitat Drets ja ha anunciat que sol·licitarà la suspensió cautelar de la prohibició perquè, diuen, atempta contra la llibertat d’expressió. Els usuaris de Twitter busquen alternatives La reacció a les xarxes socials no s’ha fet esperar. Molts usuaris de Twitter han expressat la seva indignació per la mesura i n’hi ha que han començat a plantejar propostes. Amb un toc d’humor, alguns han proposat dur l’estelada desmuntada de casa per poder passar els controls.

L’alternativa que sembla que ha quallat més és portar l’estelada negra, bandera que es va dissenyar per a la commemoració del Tricentenari inspirant-se en dues banderes històriques de la Guerra de Successió.