Tot i que els col·lectius homosexual i bisexual comencen a ser més visibles, les persones transsexuals continuen queixant-se que reben un tracte patològic. Per això, en el manifest que ha llegit aquest dimarts Brigitta Lamoure contra l’LGTBIfòbia es reclama que en àmbits com la salut siguin ateses en condicions d’igualtat i que es trenqui amb la discriminació al món laboral.

Precisament l’acompanyament de les persones trans serà una de les branques d’actuació principals del proper pla LGTBI de Barcelona, que es podria presentar al mes de juny; així ho ha afirmat la regidora de Cicles de Vida, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, a Barcelona FM. A més a més, el pla “ajudarà a marcar el futur, tant en polítiques d’habitatge, com d’ocupació” dels col·lectius LGTBI i hauria de ser d’aplicació, com a mínim, per als propers quatre anys.

Aquest mes de març, Pérez ja va presentar l”Informe del model d’acompanyament i assistència a persones trans a la ciutat de Barcelona‘, un document que fa un diagnòstic de la situació de les persones transsexuals, alhora que delimita quines actuacions cal que segueixi l’Administració.

Els col·lectius LGTBI també lamenten que, malgrat tenir la protecció de la Llei 11/2014 contra l’homofòbia, no se n’aplica la branca sancionadora. Segons l’Observatori contra l’Homofòbia, de les 115 denúncies presentades el 2015 per discriminacions LGTBI, cap ha acabat en sanció per als denunciats.

Demanen que el Barça es posicioni

En l’entrevista a Barcelona FM, Laura Pérez també ha explicat que l’Ajuntament ha enviat una carta al Barça demanant que el club es posicioni en contra d’actituds i insults LGTBIfòbics. La petició arriba després que al mes d’abril, durant el minut de silenci en memòria de Johan Cruyff, alguns aficionats increpessin un jugador “merengue” amb crits homòfobs.