Els dirigents de les dues ciutats han acordat posar en contacte els equips tècnics dels ajuntaments de Barcelona i Nova York per iniciar una relació de col·laboració i de treball conjunt entre les dues capitals en els temes comuns, com ara l’aposta per la democratització o el repte que l’accés a les noves tecnologies i que el progrés econòmic arribi a tothom.

A la sortida d’aquesta trobada Colau ha destacat que com a ciutats internacionals tant Barcelona com Nova York “atrauen inversions i tenen moltes visites turístiques, que són actius de les nostres ciutats”. Però l’alcaldessa també ha posat en relleu que aquests actius també generen “desequilibris” que cal intentar “governar perquè la riquesa es distribueixi el millor possible.”

L’alcaldessa finalitza així el seu primer viatge oficial als Estats Units amb motiu de les reunions prèvies d’Hàbitat III, el congrés internacional sobre ciutats que organitza l’ONU i que es farà a l’octubre a Quito.

Barcelona tornarà a la setmana del disseny de Nova York

L’alcaldessa ha confirmat que l’any que ve Barcelona tornarà a tenir un espai propi a la NYCxDesign, la setmana del disseny de Nova York, el certamen més important d’aquest àmbit que es fa a la ciutat. Aquest any Barcelona ha estat convidada per primer cop a la cita i Colau assegura que repetirà.