Segons Carlos de Ardanaz, coordinador de l’Agrupació de Personal Penitenciari de CCOO de Catalunya, el Departament de Justícia no els ha donat “cap informació sobre el trasllat dels interns de la Model” ni el calendari d’actuació pel que fa als equipaments que s’han de construir a la Zona Franca.

Per això, temen que el tancament d’aquest centre de l’Esquerra de l’Eixample es produeixi abans que els nous siguin una realitat. Com a conseqüència, asseguren que els interns es traslladarien a altres centres catalans com Brians i Brians 2 (Martorell), Quatre Camins (Granollers) o Lledoners (Manresa). Carlos De Ardanaz ha afirmat que això dificultarà la relació dels interns amb els advocats i amb la família.

Què passarà amb els treballadors penitenciaris?

Des de CCOO també denuncien que el Departament de Justícia no els ha informat sobre la recol·locació de la plantilla amb la nova ordenació d’equipaments penitenciaris. Novament, el sindicat alerta que la Model no es tanqui abans de construir els nous centres ja que “la plantilla expulsada de la Model” haurà de dispersar-se per tots els centres de Catalunya.