La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha presentat un recurs al Jutjat d’Instrucció número 16 de Barcelona, que porta el cas, perquè suspengui el judici per delicte menor i imputi les regidores per un delicte d’atemptat a l’autoritat amb resultat de lesions. Un dels denunciants, el secretari d’Organització de CSIF a l’Ajuntament, Eugenio Zambrano, argumenta que durant els fets les dues regidores sabien que ell és membre de la Guàrdia Urbana i que, a més, ell es va identificar.

A més, el sindicat també demana que els imputin un delicte de maltractament per la suposada agressió a l’altra denunciant, que va declarar haver rebut cops de puny i empentes que li haurien provocat una contractura muscular.

La vista està fixada per al 31 de gener però amb el recurs presentat pel CSIF, el judici no se celebrarà aquell dia. El jutge haurà de resoldre el recurs a favor o en contra i, en funció d’això, Lecha i Rovira podrien passar a ser imputades per un delicte greu a l’Audiència Provincial.

Els fets van passar el dia 1 de desembre passat, durant una protesta abans del judici contra el regidor de la CUP Capgirem Barcelona, Josep Garganté. Regidors de l’Ajuntament, diputats del Parlament, membres del col·lectiu dels manters i dels “iaioflautes” es van enfrontar amb dos sindicats de la Guàrdia Urbana a les portes de la Ciutat de la Justícia i es van viure moments de tensió. Posteriorment, Zambrano va presentar una denúncia contra Rovira i Lecha per acusar-les d’agredir-lo, insultar-lo i amenaçar-lo.