A la presentació han volgut deixar clar els punts prioritaris del seu manifest. La nova agrupació exigeix que Catalunya pugui votar lliurement per decidir el seu futur encaminat a la independència o no. En segon lloc volen treballar “perquè hi hagi un rescat social”, ha apuntat Dolors Camats. Aposten per un govern “sense corrupció i per uns polítics sense privilegis”.

Gemma Ubasart, com a representant de Podem, ha dit que el seu partit “Sempre ha apostat pel dret a decidir”. “Podem és una força que es creu el caràcter plurinacional de l’estat i que per tant aquest caràcter plurinacional només es pot fonamentar amb una premissa, que és l’existència del dret a l’autodeterminació per part d’aquells pobles que decideixin exercir-lo”, ha dit.

Arcadi Oliveres, de Procés Constituent, va rebutjar dissabte la proposta de Catalunya Sí que es Pot de ser el cap de llista i aquesta formació ha decidit ajornar fins a la setmana vinent presentar-se amb aquesta nova confluència a les eleccions del 27-S.