Xavier Trias considera que la prohibició dóna publicitat a una activitat que “estava en procés d’extinció”, i ha criticat que el govern de Barcelona en Comú consideri inapropiada la cerimònia tenint en compte que ICV “ha manat 30 anys llargs i que no ho va prohibir mai”. Trias s’ha mostrat “en contra de les prohibicions”, i ha asseverat que “hi ha gestos que creen conflictes on no n’hi ha”.

D’altra banda, el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos, ha celebrat la decisió de l’Ajuntament perquè es fa en compliment de la Llei de la memòria històrica. En una entrevista a Barcelona FM, Palou-Loverdos ha explicat que la negativa del govern “posa de manifest les queixes” d’algunes entitats que consideraven que “no era prou inclusiva”. El director del Memorial Democràtic ha afirmat que troba “del tot encertada” la proposta de l’Ajuntament de fer la missa en un altre lloc i una altra data.

La presidenta de l’associació Amics del Castell de Montjuïc, Carme Fusté, ha negat que la cerimònia tingués “cap ideari o reivindicació sobre el franquisme”, i ha recordat que l’any 2007 es van treure els símbols franquistes del Fossar de Santa Elena. En aquest fossar, on se celebrava la missa des de 1940, hi ha un monument en record dels difunts durant la guerra que als inicis es va dedicar als caiguts del bàndol nacional perquè era el lloc on es van afusellar durant la guerra.