El programa d’activitats de les Festes de Santa Eulàlia inclou una activitat sobre drogues que ha generat polèmica entre els grups municipals. El document preveia fer un test de drogues químiques i cànnabis per “comprovar la composició de les drogues al mercat català”, una activitat enfocada a infants i joves. Després que ho hagin denunciat Sònia Recasens (grup Demòcrata), Carina Mejías (Cs) i Alberto Fernández Díaz (PP), l’Ajuntament l’ha retirada del programa al·legant que és un error.

La primera versió del programa d’activitats —en el marc de la Lali Jove— preveia que l’empresa Energy Control fes un “test de drogues químiques i cànnabis per tal de comprovar la composició de les drogues al mercat català i promocionar-ne un consum conscient“, el dissabte 17 de febrer. Era una activitat adreçada a infants i joves que ha aixecat polseguera entre alguns grups de l’oposició.

El primer a denunciar-ho ha estat el PP. A través d’una nota de premsa, el líder popular a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz ha retret a Colau que “banalitzi i frivolitzi amb el problema del consum de drogues entre els més joves”. Carina Mejías (Cs) ha fet una piulada a Twitter en què considera “inadmissible que s’inciti, promocioni i normalitzi el consum de drogues” en tallers infantils i juvenils. Sònia Recasens (grup Demòcrata) també ha piulat per preguntar a l’alcaldessa, Ada Colau, si l’activitat es tractava d’un error.

I, efectivament, segons fonts municipals, la inclusió de l’activitat al programa de Santa Eulàlia ha estat una errada. Tot i que el govern municipal sí que havia plantejat aquesta acció d’Energy Control —que, expliquen, es fa al llarg de tot l’any en diferents esdeveniments—, finalment “per motius d’agenda i de preparació prèvia” va quedar descartada. Les mateixes fonts del consistori expliquen que la redacció de l’activitat tampoc “no era ni molt menys exacta”, ja que conduïa a males interpretacions.