“A nosaltres ningú no ens ha consultat si, en exercici de la nostra llibertat i responsabilitat, volíem col·laborar per fer possible el referèndum”, detalla la carta, que es pot consultar al web Funcionarisbcn.cat. Els signants fan saber a l’alcaldessa que estan “a la seva disposició, de la ciutat i del país” per fer possible que l’1-O sigui “una jornada de mobilització cívica, democràtica i massiva” per decidir el futur polític.

Consultats per betevé, diversos sindicats de l’Ajuntament desconeixien, aquest dimarts, l’origen d’aquesta carta. UGT i CCOO van demanar la setmana passada una reunió amb l’alcaldessa per abordar la posició dels treballadors municipals davant l’1-O i segueixen en espera que se’ls convoqui. L’informe que el secretari municipal va fer la setmana passada recorda que el mandat del Tribunal Constitucional obliga els treballadors a abstenir-se de fer res per preparar o celebrar el referèndum.

Sempre que se li ha preguntat sobre la implicació de l’Ajuntament en l’1-O, l’alcaldessa ha reiterat que no volia posar en perill la institució ni els funcionaris, però que volia facilitar la participació dels ciutadans en el referèndum. La setmana passada, Colau va anunciar un acord amb la Generalitat perquè l’1 d’octubre es pugui votar a Barcelona i va insistir, de nou, en aquestes dues premisses.