Després que la Guàrdia Civil hagi entrat aquest dimecres al matí a almenys quatre conselleries en una operació contra el referèndum de l’1 d’octubre i hagi detingut diverses persones, algunes de les quals són alts càrrecs del govern, Puigdemont ha qualificat la situació d'”inacceptable” i ha fet una crida a donar-hi una resposta ciutadana amb actitud “cívica i democràtica”.  El president català també ha insistit que “no ens farem enrere”.

“Considerem que el Govern espanyol ha ultrapassat la línia vermella que el separava dels règims autoritaris i repressius i s’ha convertit en una vergonya democràtica”

Puigdemont considera que “el govern català ha estat objecte d’una agressió coordinada per forces policials del Ministeri de l’Interior” que creu que “està fora d’empara legal”. En aquesta línia, ha afegit que “l’Estat espanyol ha suspès ‘de facto’ l’autogovern de Catalunya i ha aplicat ‘de facto’ l’estat excepció”. Per això, ha dit que estudiaran amb els agents econòmics, socials i cívics del país “les respostes conjuntes que siguin oportunes”.

En la mateixa compareixença, el líder de l’executiu català també ha tingut paraules dures pet al fiscal general de l’Estat, al qual ha acusat de tenir “barra lliure per passar-se per l’esquena totes les garanties i procediments que té el deure de protegir”.

En aquest vídeo podeu veure la compareixença completa del president de la Generalitat.