Escola municipal de música de Sant Andreu

Fa poc més d’una setmana que l’Ajuntament va anunciar canvis en les escoles municipals de música i ja ha fet marxa enrere. El principal motiu són les queixes de les famílies i els equips directius a qui no va agradar la nova proposta. El consistori entèn que el debat sobre el model és rellevant i que cal deixar “temps per consensuar el projecte”. Recordem que les novetats principals eren incorporar formació en dansa i teatre i reduir les classes individualitzades per donar més pes a les grupals.

Aturar la licitació per “ampliar el diàleg”

Per això, l’Ajuntament proposarà que s’aturi la licitació de tres escoles amb gestió externa de les cinc que hi ha a la ciutat —les Arts de Can Ponsic, Can Fargues i Nou Barris— per “ampliar el diàleg amb les famílies”. És una decisió que s’ha de prendre al consell rector de l’Institut Municipal d’Educació, que es reunirà el 24 de març. El govern també demanarà que es prorroguin els contractes i concessions actuals.

En els darrers dies el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació i Ciència, Joan Subirats, i la comissionada d’Educació, Maria Truñó, s’han reunit amb les famílies i les direccions de les cinc escoles municipals de música de Barcelona per parlar sobre la qüestió. Ara tot queda aturat en espera d’acostar posicions amb les famílies i els professionals dels centres.

La voluntat municipal és que després d’aquest debat, es convoqui de nou la licitació del servei públic d’escola de música a la tardor, perquè pugui ser vigent a partir del curs 2021-22.