La reobertura de l’Antiga Foneria de Canons com a equipament cultural ha suscitat el debat sobre quina proposta s’hi acabarà instal·lant. Per ara, la Generalitat ha anunciat un concurs públic per convertir l’edifici en “un espai cultural, social i educatiu”. Davant la possibilitat que l’Hermitage es presenti per portar una sucursal del museu a Barcelona, el govern municipal confia que això no acabi passant. “La Rambla no necessita franquícies ni projectes pensats a quilòmetres de distància”, ha dit el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, en una entrevista al ‘bàsics‘, de betevé.

Rabassa insisteix que el projecte de l’Hermitage a Barcelona és “bastant discutible”, aferrant-se així als informes tècnics que desaconsellaven instal·lar-lo a la nova bocana del port. El regidor tampoc no veu la Rambla com l’espai idoni per a la sucursal del museu i ha demanat que el projecte sigui consensuat amb els veïns. “Quan es pensa en la Rambla es pensa en la lògica d’atreure visitants”, ha lamentat.

El govern municipal havia plantejat que la Foneria de Canons acollís el nou CAP Gòtic. Segons Rabassa, la conselleria de Salut estava avaluant la idoneïtat de la proposta. Per això, el regidor de Ciutat Vella ha dit que l’anunci recent del govern de la Generalitat l’ha deixat “descol·locat”. Un altre dels plantejaments municipals era fer convertir l’edifici en un punt de memòria històrica de reivindicacions socials i veïnals.

Preguntat per la situació dels veïns del número 9 del carrer de Lancaster, que van ser desallotjats per un incendi i que van atribuir el foc a la deixadesa de l’Ajuntament, Rabassa ha dit que estan “en contacte diari” amb els afectats i que aviat està previst fer-hi obres per solucionar els problemes de subministrament elèctric.