(ACN / Redacció) Falta just una setmana per a la cita de les eleccions del 23-J i, amb aquesta data al punt de mira, els candidats premen l’accelerador en la recta final de la campanya electoral. Els socialistes han celebrat aquest diumenge l’acte central al Palau de Congressos de Barcelona, i Junts a Amer, la vila de Carles Puigdemont. ERC, Sumar – En Comú Podem, PDeCAT – Espai CiU, PP, CUP i Vox també han fet atencions a mitjans o mítings electorals. Les acusacions creuades segueixen, però tots coincideixen a cridar a la mobilització.

Sánchez promet a Barcelona una Espanya “unida en la diversitat”

Pedro Sánchez ha omplert el Palau de Congressos de Barcelona (3.000 persones) en l’acte central de la campanya dels socialistes, on ha demanat la mobilització per “una Espanya que avança unida en la seva diversitat, on cabem tots” i perquè no s’imposi l’Espanya “de Feijóo i Abascal, on només caben ells i els que pensen com ells”. Ha apel·lat directament al vot dels joves, un segment de població en què “sé que hi ha molt d’indecís” per recordar-los que en aquestes eleccions el que està en joc és “el futur d’Espanya i, per tant, el seu futur”. El PSOE aspira a un molt bon resultat a Catalunya.

Nogueras crida a “doblegar l’Espanya feixista”

A Junts no se senten “obligats a escollir entre uns i altres”, a triar entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo. La candidata a les eleccions del 23-J, Míriam Nogueras, ha defensat que existeix “un tercer bloc”, que és Catalunya, i per això ha demanat el vot per “doblegar aquesta Espanya feixista, que censura, que no paga i que no compleix”. Ha estat en l’acte central de campanya, celebrat a Amer, la vila de Carles Puigdemont, a la comarca de la Selva. Hi ha aparegut per videotrucada i s’ha dirigit als abstencionistes.

Vidal acusa PSOE i PP d’haver “jugat” amb els pensionistes

La candidata de Sumar – En Comú Podem a les eleccions espanyoles, Aina Vidal, ha acusat aquest diumenge el “bipartidisme” del PSOE i el PP d’haver “jugat” amb els pensionistes i d’haver-los utilitzat “com una espècie de moneda de canvi”. En un acte de campanya al recinte Fabra i Coats de Barcelona, ha defensat blindar el sistema de pensions, que es revalorin per damunt de l’IPC i que, si cal, els pressupostos generals de l’Estat (PGE) en sufraguin el dèficit. També ha advertit que no toleraran “ni un pas enrere” del pròxim Govern espanyol en matèria econòmica: “Serem als carrers i no els ho permetrem“.

Junqueras fa una crida a combatre “l’egoisme” dels qui critiquen ERC

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha cridat a combatre “l’egoisme” dels qui voldrien que “tot anés malament” perquè a ells “els aniria millor”. Segons ha dit durant un acte de campanya a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), alguns “viuen feliços amb l’amargor i rondinant” i ha cridat a la “defensa” d’aquesta actitud. Per a ell, alguns retreuen als republicans que la feina que han fet al Congrés en l’última legislatura “no serveix de res” i que han donat suport al govern del PSOE “a canvi de res”. És gent, ha dit, a qui “importa molt poc el que els passi als treballadors, botiguers, jubilats i estudiants“.

Feijóo fa una crida a les “persones moderades”

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha fet una crida a les “persones centrades i moderades” perquè apostin pels populars el 23-J. “Els votants socialistes poden veure que actualment en el PP hi ha un partit d’estat, i que el Partit Socialista està perdent la categoria de partit d’estat per convertir-se exclusivament en una màquina d’ostentar el poder a costa de l’Estat”, ha afirmat aquest diumenge al matí en un acte electoral a Saragossa.

Abascal carrega contra el català i l’eusquera

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha celebrat un acte a Leganés amb Solidaridad, el braç sindical del partit ultra. Allà, ha acusat alguns sindicats d’haver-se venut a les esquerres i ha carregat contra el català i el basc. També ha intensificat la crítica contra el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, per “defugir” el partit d’ultradreta.

La CUP titlla de “trumpistes” les insinuacions de tupinades

La CUP titlla de “trumpistes” les insinuacions de tupinades a Correus per part de candidats del PP, que en l’última setmana han aixecat una ombra de sospita sobre els mitjans “insuficients” de l’empresa pública per fer front al pic de peticions de vot telemàtic, en uns comicis que coincidiran amb les vacances. El número u per Barcelona, Albert Botran, en una atenció als mitjans, ha lamentat que ERC i Junts no “concretin” el preu d’investir el president espanyol, Pedro Sánchez, i ha mantingut l’aposta de la CUP pel referèndum.

El PDeCAT exigirà una auditoria a l’Administració pública

El candidat del PDeCAT – Espai CiU, Roger Montañola, ha assegurat que la seva formació exigirà una auditoria a l’Administració pública “seriosa” abans d’arribar a un acord d’investidura “per veure on es gasten els nostres recursos“. El postconvergent creu que després d’aquest estudi es podrien “estalviar” molts recursos.

Què vols saber de les eleccions generals 2023?