El manifest “Let Catalans vote” subratlla els casos quebequès i escocès i apunta que “la millor forma de resoldre les disputes internes legítimes és emprar les eines de la democràcia. Evitar que els catalans votin sembla contradir els principis que inspiren les societat democràtiques”.

Els signants fan una crida als governs espanyol i català a treballar conjuntament perquè es pugui votar sobre el futur polític del país i “que es negociï de bona fe d’acord amb el resultat”, conclouen.

Els signats del document són dos premis Nobel de la pau, l’arquebisbe sud-africà Desmond Tutu i el pacifista argentí Adolfo Pérez Esquivel. La completen el director de cinema Ken Loach; la sociòloga holandesa Saskia Sassen, catedràtica de la Columbia University i el sociòleg nord-americà Richard Sennett, catedràtic de la New York University. També hi ha l’escriptor portuguès António Lobo Antunes; el crític literari nord-americà Harold Bloom, catedràtic de la Yale University; el productor i activista irlandès Bill Shipsey, fundador d’Art for Amesty Internacional; l’historiador i hispanista britànic Paul Preston, catedràtic de la London School of Economics; i el diplomàtic nord-americà Ambler Moss, exambaixador dels Estats Units.