Un cop passades les eleccions al Parlament de Catalunya del 14-F, es posa en marxa el calendari per investir el president de la Generalitat. La investidura haurà de ser, com a molt tard, a finals de març. Si els partits no es posessin d’acord abans d’aquesta data, caldria repetir les eleccions a mitjans de juliol.
12 març: constitució del Parlament
El Parlament s’ha de constituir dins dels 20 dies hàbils posteriors als comicis. Això vol dir que, si les eleccions van ser aquest diumenge 14 de febrer, la sessió constitutiva s’ha de celebrar com a molt tard el 12 de març. En aquesta sessió els diputats electes nous trien el president del Parlament i els membres de la Mesa.
26 i 28 de març: ple d’investidura
Un cop constituït el Parlament, es disposa d’un màxim de 10 dies hàbils per celebrar el ple d’investidura. Això ens situa, com a màxim, en el 26 de març. El president del Parlament és qui proposa el candidat a la investidura després d’haver fet una ronda de consultes amb els líders dels partits amb representació parlamentària per sondejar qui pot tenir la majoria necessària per ser investit. En aquest cas, tant el candidat socialista Salvador Illa, com el republicà, Pere Aragonès, han manifestat la voluntat de presentar-se a la investidura.
Per ser investit president cal obtenir la majoria absoluta de la cambra, és a dir, 68 diputats, en una primera votació. En cas de no aconseguir-ho, dos dies després, com a màxim el 28 de març, s’hauria de celebrar una segona votació en què al candidat només li caldrà obtenir majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra.
26 de maig: data límit per investir un candidat
En cas que el candidat escollit no aconseguís superar la investidura per majoria simple, s’obriria un període de dos mesos perquè els partits puguin seguir negociant. En aquest cas, la data màxima per desbloquejar la investidura seria el 26 de maig.
19 juliol: noves eleccions
Si passat aquest temps no s’hagués pogut investir un president, la cambra quedaria automàticament dissolta i es convocarien eleccions. Els comicis s’haurien de celebrar al cap de 54 dies, és a dir, el 19 de juliol. A aquesta situació s’hi va estar a punt d’arribar després de les eleccions del 27 de setembre del 2015. La CUP no va volen investir el candidat de Junts pel Sí, Artur Mas, que va fer un pas al costat i va proposar Carles Puigdemont, que finalment va ser investit president just abans d’haver de convocar unes altres eleccions.