“Cal que visualitzem a les institucions el que és un clam als carrers”, escriu Trias en la carta, en què afirma que “una àmplia majoria” dels ciutadans de Barcelona rebutgen la judicialització de la política. L’exalcalde planteja aquest viatge a Alemanya després que Colau hagi anat a Itàlia per donar suport a Proactiva Open Arms i demanar l’alliberament del seu vaixell, una iniciativa que Trias aplaudeix.

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0, Xavier Trias ha valorat que Colau hagi ofert Barcelona per buscar “l’espai de diàleg social i polític” que ha plantejat el president del Parlament, Roger Torrent. Ara bé, ha demanat fer un pas més per expressar el suport de l’Ajuntament a Puigdemont. “Barcelona és capital de Catalunya i crec que tenim obligació d’actuar”, ha afirmat.

Crida a la mobilització pacífica

A l’entrevista, Trias ha dit que està a favor de la mobilització, però subratlla que “hi ha d’haver calma”. Les imatges d’aldarulls no són positives per a ningú”, ha dit, en referència als aldarulls d’aquest diumenge als voltants de la Delegació del Govern.  Pel líder municipal del PDeCAT, tot aquest procés s’ha de fer des de la pau. “Això no vol dir no manifestar-se, però sempre des d’una posició pacífica”, ha dit.

També ha fet una crida al diàleg de les forces polítiques. “Tots els grups que l’altre dia feien unes ofertes al Parlament, s’han d’asseure i veure què poden fer. Cal un govern, que és evident que no serà per a quatre anys, perquè la situació és extraordinària. Però totes les forces a favor de la democràcia, i això és un ventall molt ampli, hi han de col·laborar”. En aquest sentit, insta a recuperar “el PSC de Raventós”. “No és fàcil, però els hem d’ajudar a fer aquest camí”, ha conclòs.

Escolta l’entrevista a Xavier Trias aquí: